U bevindt zich op: Home Mens en organisatie Ondernemingsraad

Ondernemingsraad

2012 was een dynamisch jaar voor het hele RIVM en daarmee ook voor de ondernemingsraad. Twee thema’s stonden hoog op de agenda: de nieuwe organisatiestructuur en Het Nieuwe Werken, bij het RIVM @nderswerken genoemd.

Nieuwe organisatiestructuur

De reorganisatie om tot de nieuwe organisatiestructuur te komen was een ingrijpend proces: de 23 eenheden van het RIVM werden omgevormd tot 12 nieuwe centra. Daarnaast zijn er chief science officers en topexperts benoemd, die de inhoudelijke ‘ruggengraat’ vormen van het RIVM. De ondernemingsraad heeft zich intensief met dit proces bezig gehouden en positief geadviseerd. Daarbij is steeds de balans gezocht én gevonden tussen organisatorische en personele belangen.

@nderswerken

De invoer van @nderswerken is een nieuw en spannend traject, omdat het directe impact heeft op de werkvloer, en omdat vertrouwen in elkaar een basisvoorwaarde is. De ondernemingsraad heeft met de instituutsleiding afgesproken samen op te trekken in dit traject. Niet wachten op de formele adviesaanvragen, maar eerder samen op weg gaan en elkaar opzoeken als er iets speelt. Het was even wennen voor zowel de leiding als de ondernemingsraad, maar de zoektocht naar een andere werkwijze was op zichzelf al een leerzaam avontuur. Hiervan worden hopelijk de vruchten geplukt bij de op handen zijnde verhuizing van het RIVM naar de Uithof (naar verwachting in 2018). Dan gaat het hele instituut @nderswerken.

 

Zoeken:

Service