U bevindt zich op: Home Mens en organisatie Over het RIVM

Over het RIVM

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) beschermt en bevordert al 100 jaar de gezondheid van de bevolking en de kwaliteit van het leefmilieu.

In de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot een kennisinstituut dat midden in de maatschappij staat. Als betrouwbare adviseur voorzien we de overheid van onafhankelijke kennis op het gebied van gezondheid en milieu. Het gaat daarbij om vraagstukken rondom infectieziekten, vaccinaties, bevolkingsonderzoeken, leefstijl, voeding, geneesmiddelen, milieu, duurzaamheid en veiligheid. Dat doen we via onderzoek, advies, regie of uitvoering.

Onze opdrachtgevers zijn met name ministeries (zowel beleidsdirectie als inspecties), waaronder Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken, en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook voeren we opdrachten uit voor regionale overheden, non-profitorganisaties en internationale organisaties zoals de Europese Unie, de WHO en de Verenigde Naties.

Daarnaast hebben we veel nationale en internationale partners en bouwen we aan nieuwe netwerken en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. In Nederland werken we onder andere met TNO, NIVEL, KNMI en diverse universiteiten. Door samen te werken bundelen we onze krachten en ontwikkelen we nieuwe kennis en kunde.

 

Meer informatie

Zoeken:

Service