U bevindt zich op: Home Projecten en onderzoek Een teek pak 'm beet

Een teek pak 'm beet

Jaarlijks krijgen ongeveer 22 000 mensen de ziekte van Lyme. Deze ziekte wordt veroorzaakt door teken. Om het publiek hierover te informeren is nieuw voorlichtingsmateriaal ontwikkeld.

Wageningen UR en het RIVM zijn in 2012 gestart met de website tekenradar.nl, die een tiendaagse verwachting voor de tekenactiviteit in Nederland geeft. Ook kunnen mensen zich via tekenradar.nl opgeven om mee te doen aan een onderzoek om te bepalen hoe vaak de ziekte van Lyme ontstaat na een tekenbeet. Met ruim 7000 geregistreerde tekenbeten en ruim 3400 opgestuurde teken, groeide het onderzoek uit tot het grootste onderzoek ter wereld naar het risico op de ziekte van Lyme na een tekenbeet.still filmpje teek

Voorlichtingsmateriaal

Naast het gebruikelijke voorlichtingsmateriaal, waaronder de toolkit, zijn digitale materialen ontwikkeld zoals de film Een teek? Pak ‘m beet! en het computerspel Teek Control om kinderen te leren wat teken zijn en wanneer het belangrijk is om je te controleren op tekenbeten. Het spel en de film werden in 2012 ongeveer 25.000 keer bezocht. Al het informatiemateriaal is te vinden op de vernieuwde RIVM-website tekenbeten & Lyme.

 

Zoeken:

Service