U bevindt zich op: Home Projecten en onderzoek Gezonde jeugd

Gezonde jeugd

In september 2012 is de Jeugdimpuls Gezonde Leefstijl, kortweg #Jeugdimpuls, van start gegaan op verzoek van de minister van VWS. Met dit programma wil het RIVM Centrum Gezond Leven een impuls geven aan een gezonde leefstijl van de Nederlandse jeugd en doet dat via scholen en via de inzet van sociale media. Het RIVM wil hiermee nauw aansluiten op de belevingswereld en dagelijkse realiteit van de scholen en van de jeugd.

Een van de activiteiten binnen de #Jeugdimpuls is het programma Gezonde School. Scholen kunnen met ondersteuning van de plaatselijke GGD zorgen voor een zo gezond mogelijk programma. Scholen die aantoonbaar goed met gezondheid bezig zijn, kunnen het vignet Gezonde School behalen. In maart 2013 hadden ruim 480 basisscholen ingetekend op ondersteuning vanuit de #Jeugdimpuls voor versterking van gezondheid op school.

still filmpje gezonde jeugd

In bijgaande film vertellen Anja Hepp (locatiedirecteur van obs De Meerpaal in Zoetermeer), Joanne Bruins (functionaris gezondheidsbevordering van de GGD Zuid-Holland West ), en Wanda Bemelmans (projectleider #Jeugdimpuls bij het RIVM) over hun ervaringen met Gezonde School. 

 

Zoeken:

Service